Puncak Jaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Puncak Jaya
Èlevasi 4,884 metres (16,024 ft)
Prominèn 4,884 metres (16,024 ft)
Isolasi 5,262 kilometres (3,270 mi)
Puncak Jaya.

Puncak Jaya utawa Gunung Carstensz utawa Piramid Carstensz utawa Nemangkawi (ing basa Amungkal) utawa Ngga Pulu utawa Carstensz Toppen utawa Gunung Sukarno, iku pucuk gunung ing Barisan Sudirman, Papua, Indonésia. Gunung iki dhuwuré 4.884 m lan ing saubengé ana gletser Carstenz, siji-sijiné gletser tropika ing Indonésia, sing kamungkinan bakal musna saka anané pamanasan global.

Pucuk gunung iki naté dijenengaké Poentjak Soekarno lan minangka gunung sing paling dhuwur ing Oséania. Puncak Jaya iku saka pitung pucuk donya.

Jeneng-jeneng/éjaan liya:

  • Ngga Pulu ("Ngga" maknané gunung)
  • Gunung Carstensz
  • Piramida Carstensz
  • Puncak Carstensz
  • Puncak Jayakesuma
  • Puncak Piramida Carstensz
  • Ndugundugu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]