Vinson Massif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Vinson Massif
NASA image of Vinson Massif from space
Elevasi 4.892 m (16.050 ft)
Prominence 4.892 m (16 ft)  Ranked 8th
Dhaptar Seven summits, Ultra
Location
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Antarctica" nor "Template:Location map Antarctica" exists.
Pagunungan Sentinel Range
Koordinat 78°31′31.74″S 85°37′1.73″W / 78.5254833°S 85.6171472°W / -78.5254833; -85.6171472Koordhinat: 78°31′31.74″S 85°37′1.73″W / 78.5254833°S 85.6171472°W / -78.5254833; -85.6171472
Climbing
First ascent 1966 by Nicholas Clinch and party
Rute paling gampang snow/ice climb

Vinson Massif (pocapan jroning Basa Inggris /ˈvɪnsən mæˈsiːf/) iku gunung sing paling dhuwur ing Antartika, mujur sadawaning Sentinel Range ing pagunungan Ellsworth Mountains, sing madeg ing sadhuwuring Ronne Ice Shelf cedhak punjeé Ujung Antartika. Gunung iki dumunung watara 1,200 km (750 mi) saka Kutub Kidul lan dawané watara Cithakan:Km to mi lan ambané Cithakan:Km to mi. Kanthi èlevasi 4.892 metres (16,050 ft) titik sing paling dhuwur ya iku Mount Vinson.

Rujukan[besut | besut sumber]

Puncak Elevasi m Bawana Gunung Negara
Kilimanjaro (Pucuk Kibo) en id 5,895 Afrika Kilimanjaro Tanzania
Vinson Massif en 4,897 Antartika Ellsworth Mountains N/A (di klaim déning Chile)
Carstensz Pyramid (Puncak Jaya) id en 4,884 Oséania Maoke Mountains Indonésia
Everest id en 8,848 Asia Himalaya Nepal, Cina (Tibet)
Elbrus en 5,642 Eropah Caucasus Rusia
Mount McKinley (Denali) en 6,194 (20,320 ft) Amerika Lor Alaska Range Amérika Sarékat
Aconcagua en 6,962 Amérika Kidul Andes Argentina
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vinson_Massif&oldid=1010070"