Gunung Kilimanjaro

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Kilimanjaro)
Kilimanjaro
Kibo summit of Mt Kilimanjaro 001.JPG
Papan Lor-wétan Tanzania
Kutha paling cerak {{{kota}}}
Negara {{{negara}}}
Tipe Stratovolcano
Pungkasan njeblug Ora tau njeblug ing cathetan sajarah
Kadhuwuran 5.895 meter (19.340 kaki)
Koordinat 03°04′33″S 37°21′12″E / 3.07583°L 37.35333°W / 3.07583; 37.35333
Kanggo album grup The Teardrop Explodes, pirsani Kilimanjaro (album).

Kilimanjaro (basa Swahili: kilima, gunung; njaro, sumunar) utawa biyèn diarani Kaiser-Wilhelm-Spitze iku gunung ing lor-wétan Tanzania. Gunung iki gunung paling dhuwur ing donya sing ngadeg bébas,[1] dhuwuré 4.600 m yèn diukur saka sikil gunung.

Puncak Kilimanjaro uga arupa puncak paling dhuwur ing Afrika, kanthi kadhuwuran 5.895 meter ing sadhuwuring permukaan laut. Gunung iki uga disebut Kilima Dscharo utawa Oldoinyo Oibor sing ateges gunung putih ing basa Masai.[2]

Kilimanjaro iku gunung geni strato raksasa sing saiki ora aktif, nanging nduwèni fumarol sing ngetokaké gas ing kawah sing ana ing puncak utama Kibo. Ing Tanzania, puncak Kibo ditepungi minangka Puncak Uhuru.[3] Ing taun 2003, vulkanolog Jerman sing asmané Volker Lorenz mrakirakaké magma cuwer ana ing sangisoré permukaan kawah ing kajeron 121,9 m (400 kaki).[4]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  3. ^ Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  4. ^ Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.