Mount Everest

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Everest
Everest kalapatthar crop.jpg
Puncak Everest dideleng saka Kala Patthar
Ketinggian: 8.850 m
(Urutan ke-1)
Koordinat: 27°59′16″N, 86°56′40″E
Letak: Perbatasan NepalTibet
Barisan pagunungan: Himalaya
Pencapai puncak pertama: 29 Mèi 1953 olèh Edmund Hillary dan Tenzing Norgay
Rute pendakian termudah: South Col (Nepal)

Mount Everest utawa Chomolungma utawa Qomolangma (basa Tibet: ཇོ་མོ་གླང་མ) utawa Sagarmatha (basa Nepali: सगरमाथा) iku gunung sing dhuwur dhéwé sadonya. Gunung iki papané ana ing pagunungan Himalaya antara Tibet lan Nepal. Dhuwuré ana 8.848 mèter.