Edmund Hillary

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Edmund Hillary

Edmund Hillary (1919), punika satunggiling pamènèk redi saking Selandia Ènggal. Piyambakipun ingkang kaping pisan saged mènèk redi agung Himalaya ing 1953. Rikala punika piyambakpun dipunrèncangi sherpa Tenzing Norgay, satunggiling tiyang Nepal.

Ing warsa 1984, piyambakipun dados Duta Ageng Selandia Ènggal ing India.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Edmund_Hillary&oldid=1098589"