Ernest Hemingway

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway 1923 passport photo.jpg
Ernest Hemingway, 1923
Lair 21 Juli 1899
Oak Park, Illinois
Pati 2 Juli 1961
Pakarya Pengarang lan jurnalis
Obahan sastra Generasi sing ilang

Tandha tangan
Ernest Hemingway, 1950

Ernest Miller Hemingway (21 Juli 18992 Juli 1961) iku sawijining novelis, pengarang carita cekak, lan jurnalis Amérika Sarékat. Gaya panulisané sing khas kanthi ciri minimalisme sing cekak lan kanthi gaya saanané (understatement) lan nduwèni pangaruh sing wigati marang perkembangan fiksi abad kaping-20. Tokoh-tokoh protagonis Hemingway biasané stoik, kerep dideleng minangka proyèksi saka karakteré dhéwé, wong sing kudu nuduhaké "kaanggunan ing sangisoring tekanan." Akèh karyané dianggep klasik jroning kanon sastra Amérika.

Hemingway, sing diparapi "Papa," iku bagéan saka komunitas ekspatriat ing taun 1920-an ing kutha Paris, kaya sing digambaraké jroning novelé A Moveable Feast. Dhèwèké sing dikenal minangka bagéan saka "Generasi sing ilang," sawijining julukan sing diciptakaké lan dipopulèraké déning Gertrude Stein, ngalami kauripan sosial sing kebak pacoban, nikah kaping papat, lan kabaré njalin akèh hubungan romantis samangsa uripé. Hemingway menangaké Bebungah Pulitzer ing taun 1953 kanggo karyané The Old Man and the Sea. Dhèwèké memangaké bebungah Nobel Sastra ing taun 1954, senadyan mratélakaké yèn dhèwèké "bakal bahagia–luwih bahagia...yèn bebungah mau diwènèhaké marang pengarang sing jatmika Isak Dinesen," sinambi nuding marang pengarang Denmark Karen Blixen.[1] Ing taun 1961, Hemingway sudu-salira ing yuswa 61.

Karya-karya Hemingway[sunting | besut sumber]

Novèl/Novèla[sunting | besut sumber]

  • (1925) The Torrents of Spring
  • (1926) The Sun Also Rises
  • (1929) A Farewell to Arms
  • (1937) To Have and Have Not
  • (1940) For Whom the Bell Tolls
  • (1950) Across the River and Into the Trees
  • (1952) The Old Man and the Sea
  • (1962) Adventures of a Young Man (Hemingway)|Adventures of a Young Man
  • (1970) Islands in the Stream (Hemingway)|Islands in the Stream
  • (1986) The Garden of Eden

Non fiksi[sunting | besut sumber]

  • (1932) Death in the Afternoon
  • (1935) Green Hills of Africa
  • (1960) The Dangerous Summer
  • (1964) A Moveable Feast
  • (2003) Ernest Hemingway Selected Letters 1917-1961
  • (2005) Under Kilimanjaro

Kumpulan carita cekak[sunting | besut sumber]

  • (1923) Three Stories and Ten Poems
  • (1925) In Our Time
  • (1927) Men Without Women
  • (1932) The Snows of Kilimanjaro
  • (1933) Winner Take Nothing
  • (1938) The Fifth Column and the First Forty-Nine Stories
  • (1947) The Essential Hemingway
  • (1953) The Hemingway Reader,
  • (1972) The Nick Adams Stories
  • (1976) The Complete Short Stories of Ernest Hemingway
  • (1995) Collected Stories

Cathetan[sunting | besut sumber]

  1. ^ Dari The New York Times Book Review, November 7, 1954.

Rujukan[sunting | besut sumber]

  • Berridge, H.R. (1990). Barron's Book Notes on Ernest Hemingway's A Farewell to Arms. Stuttgart: Klett. ISBN 0-8120-3412-0. 
  • Baker, Carlos (1972). Hemingway: The Writer as Artist. Princeton: Princeton University Press. ISBN 0-691-01305-5. 
  • Baker, Carlos, ed (1962). Ernest Hemingway: Critiques of Four Major Novels. New York: Charles Scribner's Sons. ISBN 0-684-41157-1. 
  • Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  • Burgess, Anthony (1978). Ernest Hemingway and His World. Norwich: Thames and Hudson. ISBN 0-684-18504-0.
  • Hemingway, Ernest, Carlos Baker, ed (1981). Selected Letters 1917-1961. New York: Charles Scribner's Sons. ISBN 0-7432-4689-6. 
  • Hemingway, Ernest, Malcolm Cowley, ed (1944). Hemingway (The Viking Portable Library). New York: The Viking Press. ASIN B0007DNS9K. 
  • Lynn, Kenneth Schuyler (1995). Hemingway. Cambridge: Harvard University Press. ISBN 0-674-38732-5. 
  • Young, Philip (1952). Ernest Hemingway. New York: Holt, Rinehart, & Winston. ISBN 0-8166-0191-7. 

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ernest Hemingway ing Wikimedia Commons.
Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ernest_Hemingway&oldid=955852"