John Steinbeck

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
John Steinbeck
JohnSteinbeck.JPG
John Steinbeck karo anaké lanang John (19 taun)
Lair (1902-02-27)Pébruari 27, 1902
Salinas Valley, California, AS
Pati Dhésèmber 20, 1968(1968-12-20) (umur 66)
New York, New York, AS
Pakarya Penulis
Karya gedhé The Grapes of Wrath; Of Mice and Men
Bebungah utama Pamenang bebungah Nobel Sastra
1962

John Ernst Steinbeck (Salinas, California, 27 Februari 1902 - New York City, 20 Desember 1968) iku salah siji penulis Amérika Sarékat misuwur ing abad kaping-20 sing menangaké Bebungah Nobel Sastra ing taun 1962.

Steinbeck mlebu Universitas Stanford sacara terputus-putus antara 1920 lan 1926 nanging ora ngétukaké gelar. Steinbeck nyambut gawé minangka buruh sinambi nulis, lan pangalamané agawé panggambaran kauripan buruh jroning carita-caritané dadi otentik. Steinbeck ngentèkaké sebagéan gedhé uripé ing Monterey County, California.

3 buku roman pisanan—Cup of Gold (1929), The Pastures of Heaven (1932), lan To a God Unknown (1933)—ora suksès, nanging Steinbeck dadi misuwur amarga Tortilla Flat (1935; difilmaké 1942), sing sacara nrenyuhaké nyritakaké wong-wong Meksiko-Amerika. Jroning Dubious Battle (1936) digambaraké mogok massal para buruh tani. Buku roman Mice And Men (1937; difilmaké 1939 lan 1999) iku arupa carita tragis ngenani ikatan sing anèh lan komplèks antara 2 buruh migran.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab John Steinbeck ing Wikimedia Commons.



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Steinbeck&oldid=955825"