John Steinbeck

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
John Steinbeck
JohnSteinbeck.JPG
John Steinbeck karo anaké lanang John (19 taun)
Lair 27 Februari 1902
Salinas Valley, California, AS
Séda 20 Desember 1968 (umur 66)
New York, New York, AS
Pagawéan Penulis

John Ernst Steinbeck (Salinas, California, 27 Februari 1902 - New York City, 20 Desember 1968) iku salah siji penulis Amérika Sarékat misuwur ing abad kaping-20 sing menangaké Bebungah Nobel Sastra ing taun 1962.

Steinbeck mlebu Universitas Stanford sacara terputus-putus antara 1920 lan 1926 nanging ora ngétukaké gelar. Steinbeck nyambut gawé minangka buruh sinambi nulis, lan pangalamané agawé panggambaran kauripan buruh jroning crita-critané dadi otentik. Steinbeck ngentèkaké sebagéan gedhé uripé ing Monterey County, California.

3 buku roman pisanan—Cup of Gold (1929), The Pastures of Heaven (1932), lan To a God Unknown (1933)—ora suksès, nanging Steinbeck dadi misuwur amarga Tortilla Flat (1935; difilmaké 1942), sing sacara nrenyuhaké nyritakaké wong-wong Meksiko-Amerika. Jroning Dubious Battle (1936) digambaraké mogok massal para buruh tani. Buku roman Mice And Men (1937; difilmaké 1939 lan 1999) iku arupa crita tragis ngenani ikatan sing anèh lan komplèks antara 2 buruh migran.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Steinbeck&oldid=822632"