Derek Walcott

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Derek Walcott ya iku penyair lan dramawan.[1][2] Lair ana Castries, Saint Lucia, tanggal 30 Januari 1930.[1] Pakaryane njelajahi pengalaman kabudayan Karibia.[1] Dhèwèké nampa Pahargyan Nobèl Sastra taun 1992.[1][2]

Pengalamane urip ana pulau vulkanik pencil, sawijining pulau kang tau dilungguhi koloni Inggris, gawé pengaruh gedhé ana uripé lan pakaryane.[2] Simbahe ujar-ujare keturunan budak.[2] Bapake, pelukis cat air Bohemian, séda nalika Derek Walcott lan kembarane, Roderick, agi umur-umur bocah.[2]

Sawisé sekolah ana St. Mary's College ana pulaune, lan ana University of the West Indies ana Jamaika, Walcott menyang Trinidad taun 1953.[2] Neng kana dhèwèké makarya minangka kritikus teater lan seni.[2] Taun 1959, dhèwèké ngedhegake Trinidad Theatre Workshop kang nggelar lakon-lakon gaweyane.[2]

Sawektu umur 18 taun, dhèwèké gawé pagelaran kanthi 25 geguritan.[2] Trobosane teka kanthi kumpulan geguritan In a Green Night taun 1962.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d The Editors of Encyclopædia Britannica. "Derek Walcott: West Indian Poet". britannica.com. Dijupuk 2016-09-15. 
  2. ^ a b c d e f g h i j Nobèl Media AB (2014). "Derek Walcott - Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-15. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]