Thomas Mann

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Thomas Mann ya iku novelis lan esais saka Jerman.[1] Lair ana Lübeck, Jerman, tanggal 6 Juni 1875.[1][2] Seda ana cerak Zürich, Swiss, tanggal 12 Agustus 1955.[1] Awit saka novèlé Buddenbrooks taun 1900, Der Tod in Venedig taun 1912, lan Der Zauberberg taun 1924, dhèwèké entuk pahargyan Nobèl Sastra taun 1929.[1][2]

Dhèwèké ya iku anak padagang lan senat Free City, Johann Heinrich Mann lan Julia da Silva Bruhns.[2] Bapake seda nlika dhèwèké umur 15 taun.[2] Sawisé tamat sekolah, dhèwèké mèlu ibune dadi klerk ana perusahaan asuransi ana Munich kang dipimpin kancané bapake.[2] Banjur dhèwèké sinau sejarah, ekonomi, sejarah seni, lan sastra ana universitas lan politeknik kango siap-siap dadi jurnalis.[2] Dhèwèké neng Italia karo seduluré Heinrich, kira-kira 4 taun.[2] Kumpulan cerkake, Der kleine Herr Friedemann, terbit taun 1898.[2] Ana Roma, dhèwèké wiwitan nulis novèl Buddenbrooks kang banjur kondhang ana masarakat Jerman.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Pascal, Roy. "Thomas Mann: German Author". britannica.com. Dijupuk 2016-09-14. 
  2. ^ a b c d e f g h i Nobèl Media AB (2014). "Thomas Mann - Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-14. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]