Rudyard Kipling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rudyard Kipling
Lair Joseph Rudyard Kipling
30 Dhésèmber 1865
Bombay, India
Pati 18 Januari 1936
Middlesex Hospital, London, Inggris
Pakaryan Sastrawan
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.

Rudyard Kipling ya iku juru tulis, penyair, jurnalis.[1] Lair ana Bombay, India, tanggal 30 Dhésèmber 1865.[1][2] Seda ana Middlesex Hospital, London, Inggris, tanggal 18 Januari 1936.[1]

Dhèwèké sinau ana United Services College, Westward Ho, Bideford, Inggris lan bali India taun 1882, makarya ana koran Anglo-India.[1][2] Sepuluh taun lebare, dhèwèké mbojo karo Caroline Balestier lan omah-omah ana Brattleboro, Vermont.[1] Neng kana, dhèwèké nulis The Jungle Book taun 1894 kang kondhang.[1]

Nalika Perang Donya 1, dhèwèké nulis manéka buku propaganda.[2] Kumpulan geguritane terbit taun 1933.[2]

Taun 1907, dhèwèké wntuk pahargyan Nobel Sastra.[1][2] Kipling uga dadi panampa manéka gelar kehormatan lan pahargyan liyané.[2] Taun 1926, dhèwèké entuk the Gold Medal of the Royal Society of Literature.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Biography.com Editors (2 September 2016). "Rudyard Kipling Biography". A&E Television Networks. Dijupuk 7 September 2016. 
  2. ^ a b c d e f g "Rudyard Kipling-Biographical". Nobel Lectures, Literature 1901-1967, Editor Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969. The Nobel Foundation. 1907. Dijupuk 7 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]