Johannes Vilhelm Jensen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Johannes Vilhelm Jensen ya iku penyair, novelis, esais, lan juru tulis manéka mitos Denmark.[1][2] Lair ana Farsø, Denmark, tanggal 20 Januari 1873.[1] Seda ana Copenhagen, Denmark, tanggal 25 November 1950.[1] Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1944.[1][2]

Dhèwèké anak kaping lorone H. Jensen, ahli bedhah veteran.[2] Taun 1893, dhèwèké lulus saka Cathedral School of Viborg lan sinau kedokteran telung taun ana University of Copenhagen.[2] Dhèwèké entuk dhuwit saka nulis.[2] Tulisan-tulisané akèh dhedhasar saka pawiyatan sains kang dhèwèké tempuh.[2]

Pakaryan sastrane wiwitan kanthi terbitan Himmerlandshistorier taun 1898-1910, kang nyritakake manéka carita lan dongèng ana Denmark.[2] Banjur taun 1944, legenda lan mitos kang ditulis 9 volume.[2] Dhèwèké uga nulis geguritan, lakon, esai, mliginé ana antropologi lan filosofi evolusi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d The Editors of Encyclopædia Britannica. "Johannes V. Jensen: Danish Author". britannica.com. Dijupuk 2016-09-15. 
  2. ^ a b c d e f g h i Nobel Media AB (2014). "Johannes V. Jensen-Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-15. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]