Eugenio Montale

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Eugenio Montale ya iku penyair, juru tulis prosa, edhitor, pengalihbasa Italia.[1][2] Dhèwèké lair ana Genoa, Italia, tanggal 12 Oktober 1896.[1][2] Séda ana Milan, Italia, tanggal 12 September 1981.[1][2] Dhèwèké éntuk pahargyan Nobel Sastra taun 1975.[1][2]

Sawektu isih enom, Montale dilatih dadi penyanyi opera.[1][2] Dhèwèké direkrut ana Perang Donya 1, banjur, sawisé rampung perang, dhèwèké bali sinau musik manèh.[1][2] Dhèwèké kerep mèlu kagiyatan sastra.[1] Taun 1922, dhèwèké dadi salah sijining wong kang ngedhegake Primo Tempo, jurnal sastra.[1][2] Taun 1927-1928, makarya ana penerbit Bemporad.[1] Dadi kepala ana Gabinetto Vieusseux ana Florence taun 1929-1938.[1] Dadi pengalihbasa freelance lan kritikus geguritan La Fiera Letteraria taun 1938-1948.[1] Banjur dadi edhitor basa lan esitor musik kalawarta Corriere della Sera ana Milan taun 1948.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l The Editors of Encyclopædia Britannica. "Eugenio Montale ITALIAN AUTHOR". britannica.com. Dijupuk 11 September 2016. 
  2. ^ a b c d e f g "Eugenio Montale-Biographical". Nobel Media AB. 2014. Dijupuk 11 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]