Roger Martin du Gard

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Roger Martin du Gard (lair 23 Maret 1881 – pati 22 Agustus 1958 ing yuswa 77 taun) inggih punika pengarang saking Perancis piyambakipun naté angsal Bebungah Nobel Sastra 1937. Nimba kawruh wonten ing babagan paleograf sarta arsiparis, Martin du Gard nyebaraké semangat obyektivitas sarta perhatian cermat maring karya-karyanipun. Amargi piyambakpun prihatin kaliyan dokumentasi sarta gayutan realitas sosial, mula piyambakipun nyerat karya ingkang ngubungaké tradisi realisme sarta naturalisme nalika abad kaping 19.

Salaminipun Perang Dunya II piyambakipun wonten ing Nice, Perancis kidul, wonten mriku piyambakipun nyerat novèl ingkang boten bakal pungkas, Souvenirs du lieutenant-colonel de Maumort.

Roger Martin du Gard séda nalika taun 1958, dipunpusarakaken wonten ing Pemakaman Biara, Cimiez, pinggiran kutha Nice.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]