T. S. Eliot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
T. S. Eliot
Thomas Stearns Eliot by Lady Ottoline Morrell (1934).jpg
LairThomas Stearns Eliot
26 September 1888
St. Louis, Missouri
Pati1965
PakaryanPenyair

Thomas Stearns Eliot yaiku juru tulis, penyair.[1][2] Dhèwèké lair ana St. Louis, Missouri, tanggal 26 September 1888.[2][3] Séda taun 1965.[3] Pakaryané kang kondhang yaiku The Waste Land.[2]

Eliot mlebu Smith Academy ana St. Louis, banjur Milton Academy ana Massachesetts.[2] Dhèwèké éntuk pawiyatan ana Harvard, akèh éntuk wulangan saka profesoré ngenani geguritan, filosofi, lan kritik sastra.[2] Sawisé lulus, makarya filosofi ana Sorbonne, Harvard, lan Merton College, Oxford.[3] Dhèwèké omah-omah ana Inggris, dadi kepala sekolah lan klèrk bank, dan kadangkala dadi édhitor ana penerbitan Faber & Faber.[3]

Eliot yaiku salah sijining inovator kang wani.[3] Dhèwèké ora tau kompromi karo publik utawa basa.[3] Dhèwèké pracaya yèn geguritan kudu nuju representasi komplèksitas basa ana peradaban modhèren.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Poetry Foundation. "T.S. Eliot". potryfoundation.org. Dibukak ing 6 September 2016.
  2. a b c d e Biography.com Editors (September 2, 2016). "T.S. Eliot Biography". A&E Television Networks. Dibukak ing 6 September 2016.
  3. a b c d e f g Nobel Media AB (2014). "T.S. Eliot-Biographical". nobelprize.org. Dibukak ing 6 September 2016.

Pranala njaba[besut | besut sumber]