William Golding

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sir William Golding ya iku novelis Inggris.[1][2] Lair ana St. Columb Minor, cerak Newquay, Cornwall, Inggris, tanggal 19 September 1911.[1] Seda ana Perranarworthal, cerak Falmouth, Cornwall, Inggris, tanggal 19 Juni 1993.[1] Dhèwèké nampa Pahargyan Nobel Sastra taun 1983.[1][2]

Dhèwèké sinau ana Marlborough Grammar School, banjur ana Brasenose College, Oxford, lulus taun 1935.[1][2] Sawisé makarya ana pemukiman lan perusahaan teater, dhèwèké dadi kepala sekolah ana Bishop Wordsworth's School, Salisbury.[1][2] Taun 1940, dhèwèké mèlu Royal Navy nglelebake kapal perang Bismark Jerman, lan mènèhi komando sawijining peluncuran roket nalika invasi Perancis taun 1944.[1] Sawisé perang, dhèwèké mulang maneh ana Bishop Wordsworth's School nganti 1961.[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h The Editors of Encyclopædia Britannica. "Sir William Golding: British Novelist". britannica.com. Dijupuk 2016-09-15. 
  2. ^ a b c d e Nobel Media AB (2014). "William Golding-Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-15. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]