Sully Prudhomme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
René François Armand Prudhomme
Sully-Prudhomme.jpg
Lair (1839-03-16)16 Maret 1839
Paris, France
Pati 6 Sèptèmber 1907(1907-09-06) (umur 68)
Châtenay-Malabry, France
Pakarya Poet and Essayist
Bangsa French
Bebungah utama Nobel Prize in Literature
1901

René François Armand (Sully) Prudhomme (lair ing Paris, Prancis, 16 Maret 1839 – pati ing Châtenay-Malabry, Prancis, 16 Sèptèmber 1907 ing yuswa 68 taun) ya iku juru gurit Prancis, kang menang Bebungah Nobèl Sastra pisanan nalika taun 1901.[1] Dudutan iki njalari akèh wong kang padha padu yèn Sully-Prudhomme ora mbabar akèh gurit sawisé taun 1888.[1] Karya-karya pisanané duwé lirik lan èksprèsi pandeleng mélankolis ana ing donya lan ana ing jilid pungsakané Sully seneng ketenangan, tèhnik impersonal saka Parnassia, kang bereaksi marang émosi kang luwih-luwih lan uga subyèktivitas Romantisisme.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

René François Armand Sully-Prudhomme dilairake ing Kutha Paris.[2] Wong tuwané wis tunangan sasuwéné 10 taun, lan sawisé olèh dana banjur wong sakloron nglakokaké nikah.[2] Nalika umur 2 taun Sully-Prudhomme kelangan bapaké banjur dhèwèké digedhèkaké ana ing omah pakliké, panggon sawisé ibune pindhah rana.[2] Bapake duwé jeneng 'Sully' lan juru gurit ngetutke jeneng mburine Prudhomme. Ana ing sekolah dhèwèké kapéncut karo sastra klasik lan matematik, nanging mripaté kang lara njalari dhèwèké ninggalake rencanané kanggo sinau kaprigelan tèhnik.[2] Dhèwèké uga mikir kanggo mlebu ing Ordo Dominican.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sully_Prudhomme&oldid=1106386"