Giorgos Seferis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Giorgos Seferis ya iku penyair, esais, diplomat Yunani.[1][2] Lair ana Smyrna, Anatolia, Kamaharajan Utsmani, utawa saiki İzmir, Turki, tanggal 13 Maret 1900.[1] Séda ana Athena, Yunani, tanggal 20 September 1971.[1] Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1963.[1][2]

Taun 1918, kulawargané pindah menyang Paris lan dhèwèké sinau hukum ana University of Paris lan ngugemi sastra. Dhèwèké bali menyang Athena taun 1925.[1][2] Taun 1926, didhapuk dadi diplomat déning Kementrian Luar Negeri Yunani.[1][2] Banjur makarya ana London lan Albania.[2] Sasuwene Perang Donya 2, dhèwèké mèlu Free Greek Government ana pengasingan ing Crete, Mesir, Afrika Kidul, lan Italia, banjur bali kanggo mbebasake Athena taun 1944.[2] Taun 1957-1962, dhèwèké dadi duta Yunani ana London.[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g The Editors of Encyclopædia Britannica. "George Seferis: Greek Writer". britannica.com. Dijupuk 2016-09-15. 
  2. a b c d e f g Nobel Media AB (2014). "Giorgos Seferis-Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-15. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]