Tomas Tranströmer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tomas Tranströmer
Transtroemer.jpg
Tranströmer in 2008
Lair Tomas Gösta Tranströmer
(1931-04-15) 15 April 1931 (umur 86)
Stockholm, Sweden
Pakarya Poet, psychologist
Bangsa Swedish
Mangsa 1954-
Karya gedhé The Half-Finished Heaven
Windows and Stones
Baltics
For the Living and the Dead
The Sorrow Gondola
Bebungah utama Penghargaan Nobèl dalam Sastra
2011
Bojo Monika Bladh

Tomas Gösta Tranströmer (lair 15 April 1931; umur 86 taun) inggih punika salah satunggaling pujangga, psikolog, lan penerjemah saking Swedia. Nalika taun 2011, Tranströmer pikantuk Penghargaan Nobèl babagan Sastra[1][2] lan dadosaken Piyambakipun ingkang angka 108 lan dados tiyang Swedia ingkang kapisanan ingkang pikantuk penghargaan kasebut.

Karya[besut | besut sumber]

Buku Puisi
Sanés-sanés
Buku pilihan wonten ing terjemahan basa Inggris

Penghargaan[besut | besut sumber]

Penghargaan Nobèl 2011[besut | besut sumber]

Tranströmer pikantuk penghargaan Nobèl Sastra nalika taunn 2011.[1][2] Piyambakipun dados pamenang ingkang kaping 108 lan dados tiyang Swedia ingkang angka pisan ingkang pikantuk penghargaan kasebut wiwit taun 1974.[7][8][9]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Swedish poet Tomas Transtromer wins Nobèl literature prize for ‘condensed, translucent’ works". Associated Press. 6 October 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ a b Lea, Richard; Flood, Alison (6 October 2011). "Nobèl prize for literature goes to Tomas Tranströmer". The Guardian. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ "20 Poems by Tomas Transtromer « The Owls". Owlsmag.wordpress.com. 14 July 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. ^ "1990 Neustadt International Prize for Literature Laureate Tomas Tranströmer". World Literature Today. 
  5. ^ "The Cabinet awards the title of professor to poet Tomas Tranströmer 7 april 2011(in Swedish)" (ing basa Swedish). Regeringen.se. 7 April 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. ^ "Minister for Culture congratulates Tomas Tranströmer on Nobèl Prize in Literature". Sweden.gov.se. 7 October 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. ^ "Swedish poet Transtroemer wins Nobèl Literature Prize". BBC News. 6 October 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  8. ^ Dugdale, John (6 October 2011). "Nobèl prize for literature: Tomas Tranströmer joins a strange gang". The Guardian. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  9. ^ "Sweden’s most famous living poet wins Nobèl prize". Euronews. 6 October 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Nobèl Sastra