Tomas Tranströmer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tomas Tranströmer
Transtroemer.jpg
Tranströmer in 2008
LairTomas Gösta Tranströmer
(1931-04-15) 15 April 1931 (umur 88)
Stockholm, Sweden
PakaryaPoet, psychologist
BangsaSwedish
Mangsa1954-
Karya gedhéThe Half-Finished Heaven
Windows and Stones
Baltics
For the Living and the Dead
The Sorrow Gondola
Bebungah utamaPenghargaan Nobel dalam Sastra
2011
BojoMonika Bladh

Tomas Gösta Tranströmer (lair 15 April 1931; umur 88 taun) inggih punika salah satunggaling pujangga, psikolog, lan penerjemah saking Swedia. Nalika taun 2011, Tranströmer pikantuk Penghargaan Nobel babagan Sastra[1][2] lan dadosaken Piyambakipun ingkang angka 108 lan dados tiyang Swedia ingkang kapisanan ingkang pikantuk penghargaan mau.

Karya[besut | besut sumber]

Buku Puisi
Sanés-sanès
Buku pilihan wonten ing pertalan basa Inggris

Penghargaan[besut | besut sumber]

Penghargaan Nobel 2011[besut | besut sumber]

Tranströmer pikantuk penghargaan Nobel Sastra nalika taunn 2011.[1][2] Piyambakipun dados pamenang ingkang kaping 108 lan dados tiyang Swedia ingkang angka pisan ingkang pikantuk penghargaan mau wiwit taun 1974.[7][8][9]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Swedish poet Tomas Transtromer wins Nobel literature prize for ‘condensed, translucent’ works". Associated Press. 6 October 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b Lea, Richard; Flood, Alison (6 October 2011). "Nobel prize for literature goes to Tomas Tranströmer". The Guardian. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. "20 Poems by Tomas Transtromer « The Owls". Owlsmag.wordpress.com. 14 July 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. "1990 Neustadt International Prize for Literature Laureate Tomas Tranströmer". World Literature Today. 
  5. "The Cabinet awards the title of professor to poet Tomas Tranströmer 7 april 2011(in Swedish)" (ing basa Swedish). Regeringen.se. 7 April 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. "Minister for Culture congratulates Tomas Tranströmer on Nobel Prize in Literature". Sweden.gov.se. 7 October 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. "Swedish poet Transtroemer wins Nobel Literature Prize". BBC News. 6 October 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  8. Dugdale, John (6 October 2011). "Nobel prize for literature: Tomas Tranströmer joins a strange gang". The Guardian. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  9. "Sweden’s most famous living poet wins Nobel prize". Euronews. 6 October 2011. Dijupuk 30 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]