Sinclair Lewis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sinclair Lewis ya iku novelis lan kritikus sosial saka Amérika.[1][2] Lair ana Sauk Centre, Minnessota, tanggal 7 Fèbruari 1885.[1] Séda ana cerak Roma, Italia, tanggal 10 Januari 1951.[1] Dhèwèké akèh ngritik Amérika kanthi novèl satir.[1] Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1930.[1][2]

Lewis lulus saka Yale University taun 1907.[1][2] Novèlé kang sepisanan, Our Mr. Wrenn terbit taun 1914, éntuk akèh kritik nanging sithik sing maca.[1] Nalika iku, dhèwèké uga nulis kanggo kalawarta populer The Saturday Evening Post lan Cosmopolitan.[1]

Dhèwèké nulis Main Street kanthi usaha, amarga wis ngira-ira yèn fiksi iku ora bakal éntuk tanggapan ana kalawarti.[1] Kekuwatane Main Street iya iku ana guneman lokal, adat, lan sikap sosiale.[1] Déné satire, nuju langsung marang masarakat lan intelektual cethek kang ora seneng karo prakara iku.[1] Main Street dadi buku cekelan ana provinsialisme Amérika.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l The Editors of Encyclopædia Britannica. "Sinclair Lewis: American Writer". britannica.com. Dijupuk 2016-09-14. 
  2. a b c Nobel Media AB (2014). "Sinclair Lewis-Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-14. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]