Knut Hamsun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Knut Hamsun utawa dikenal uga minangka Knut Pedersen ya iku novelis, dramawan, penyair Nurwègen.[1][2] Lair ana Lom, Nurwègen, tanggal 4 Agustus 1859.[1] Seda ana cerak Grimstad, tanggal 19 Fèbruari 1952.[1] Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1920.[1][2]

Dhèwèké naratama pemberontakan Neoromantik nalika pergantian abad.[1] Dhèwèké nylametake novèl saka kecenderungan naturalis kebablasen.[1]

Pakaryane kacipta saka panolakane marang peradaban lan kaprecayan yèn kebutuhan manungsa mung ana lemah. Primitivisme iki lan kaoraprecayane marang apa baé kang modern ketok ana pakarya kondhange Markens Grøde utawa Growth of the Soil taun 1917.[2] Karya-karyane purwa, ngangkat wong guwangan, wong ngembara, kang agresif nentang peradaban.[2] Mangsa lebare, dhèwèké ngekeki dalan kamunduran ngenani ilange ka-enom-an.[2] Pungkasan, irah-irahan lakon kang digawe ya iku, Livets Spil taun 1896; Aftenrøde taun 1898; geguritan Det vilde Kor taun 1904; lan novèl Under Høststjernen taun 1906; Benoni taun 1908; En Vandrer Spiller med Sordin taun 1909.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f The Editors of Encyclopædia Britannica. "Knut Hamsun: Nurwègenn Author". britannica.com. Dijupuk 13 September 2016. 
  2. ^ a b c d e f Nobel Media AB (2014). "Knut Hamsun-Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 13 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]