Albert Camus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Albert Camus
Albert Camus, gagnant de prix Nobel, portrait en buste, posé au bureau, faisant face à gauche, cigarette de tabagisme.jpg
Lair 7 November 1913
Villeblevin, erancis
Séda 4 Januari 1960 (umur 46)
Pagawéan Panulis, filsuf
Genres Absurdisme
Subyek Etika, Kemanusiaan, Keadilan, Cinta, Politik
Kéna pangaribawané Karl Marx, Fyodor Dostoevsky, Franz Kafka, Søren Kierkegaard, Herman Melville, Friedrich Nietzsche, Jean-Paul Sartre, Simone Weil, Victor Hugo, Pascal Pia, George Orwell, André Gide
Mangaribawani Thomas Merton, Luke Johnston, Jacques Monod, Jean-Paul Sartre, Orhan Pamuk, Mohsin Hamid

Albert Camus (dipocapaké [al'bɛr ka'my]) (Mondovi (saiki Dréan), Aljazair, 7 November 1913Villeblin, 5 Januari 1960) kuwi panulis filsafat / filsuf Prancis kalairan Aljazair.[butuh rujukan] Dhèwèké kerep digolongaké minangka panulis eksistensialis, nanging mbokmenawa luwih bener diarani minangka panulis absurdis.[butuh rujukan] Camus kuwi wong katurunan Spanyol.[butuh rujukan]

Taun 1957 Camus dianugrahi Bebungah Nobel Sastra mawa yuswa 44 taun.[butuh rujukan] Camus kuwi kekancan raket karo Jean-Paul Sartre, sastrawan eksistensialis lan Simone de Beauvoir,éwadéné Camus duwé aliran filsafat kang béda karo Sartre.[butuh rujukan] Sanadyan akèh wong kang nyebut Albert Camus iku filsuf, dhèwèkè luwih seneng disebut minangka sastrawan utawa seniman.[butuh rujukan] Camus tilar donya jroning sawijining kacilakan montor ing Villeblevin tanggal 5 Januari 1960.[butuh rujukan]

Latar wuri[sunting | Owah sumber]

Lucien Auguste Camus, bapakné d'Albert, iku lair ing taun 1885 ing Ouled-Fayet ing départemen Aljir lan dhèwèké iku katurunan kolonis kapisan Prancis ing Aljazair.[butuh rujukan]


Karya[sunting | Owah sumber]

Karya Albert Camus antara liya:[butuh rujukan]

  • Le mythe de Sisyphe, 1942
  • L'Étranger, 1942
  • Caligula, 1944
  • La malentendu, 1944
  • La peste, 1947
  • L'état de siège, 1948
  • Lettres à un ami allemand, 1948
  • Les justes, 1950
  • L'homme révolté, 1951
  • La chute, 1956
  • L'exil et le royaume, 1957
  • Le premier homme (ora rampung, diterbitaké taun 1994 déning putriné, ing panerbitan Gallimard)

Delengen uga[sunting | Owah sumber]

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Albert_Camus&oldid=942584"