Panulis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Panulis utawa pangarang iku sebutan kanggo wong-wong kang ngarang utawa nyiptakaké siji karya tulis. Karya tulis bisa sajeroning wangun karya tulis èlmiyah, makalah, buku, artikel, opini, sastra (kalebu prosa lan gurit). Média panulisan bisa manéka warna kaya déné buku, kalawarti, koran, internèt (wèb, blog) lsp. Wong kang pagawéan mligi nulis iku lumrahé banjur ingaran minangka panulis utawa pangarang. Éwadéné wong kang nulis minangka kagiyatan sambèn kang dudu pegawèyan utama, olèh waé nyebut dhèwèké panulis uga.

Uga delengen[besut | besut sumber]