Panulis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Panulis utawa pangarang iku sebutan kanggo wong-wong kang ngarang utawa nyiptakaké sawijining karya tulis. Karya tulis bisa sajeroning wangun karya tulis ilmiah, makalah, buku, artikel, opini, sastra (kalebu prosa lan gurit). Media panulisan bisa manéka warna kaya déné buku, kalawarti, koran, internet (web, blog) lsp. Wong kang pagawéan mligi nulis iku lumrahé banjur ingaran minangka panulis utawa pangarang. Éwadéné wong kang nulis minangka kagiyatan sambèn kang dudu pegawèyan utama, olèh waé nyebut dhiriné panulis uga.

Uga delengen[besut | besut sumber]