André Gide

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
André Gide
Gide 1920 cropped.jpg
André Gide in 1920
Pakarya Novelis, essayis
Bebungah utama Penghargaan Nobel dalam Sastra
1947

Tandha tangan

André Gide utawa André Paul Guillaume Gide (pocaping cara Prancis: [ɑ̃dʁe pɔl ɡijom ʒid]; lair 22 Novèmber 1869 – pati 19 Fèbruari 1951 ing yuswa 81 taun) inggih punika penulis saking Perancis.
Piyambakipun naté angsal Bebungah Nobel Sastra nalika taun 1947.

Karya utama[besut | besut sumber]

  • Les nourritures terrestres (1897)
  • L'Immoraliste (1902)
  • La Porte Étroite (1909)
  • Les caves du Vatican (1914)
  • La Symphonie pastorale (1919)
  • Les Faux-monnayeurs (1926)