Frédéric Mistral

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Frédéric Mistral (lair 8 September 1830 – pati 25 Maret 1914 ing yuswa 83 taun) inggih punika penyair Perancis ingkang dados pamimpin pambaharuan basa kaliyan sastra (Provençal). Piyambakipun tokoh kunci saking gerakan kesusasteraan félibrige.

Piyambakipun nate angsal Penghargaan Nobel Sastra nalika taun 1904 amargi sumbanganipun dumateng sastra kaliyan filologi. Piyambakipun angsal bebungah sareng kaliyan José de Echegaray. Bapa saking Mistral manika petani wonten ing bekas provinsi Provence, Perancis.

Miyos kaliyan sedanipun wonten ing Maillane, département Bouches-du-Rhône, Perancis.

Kangge kurmatan dhumateng piyambakipun, penyair Chili Lucila Godoy Alcayaga mendhet asma pungkasan kangge asma samaranipun Gabriela Mistral.

Patung di Arles

Karya[besut | besut sumber]

Pirsani Ugi[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Bebungah Nobel Sastra 1901-1925