Bob Dylan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bob Dylan
Joan Baez Bob Dylan crop.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Robert Allen Zimmerman
Paraban Elston Gunn Blind Boy Grunt, Lucky Wilbury/Boo Wilbury, Elmer Johnson, Sergei Petrov, Jack Frost, Jack Fate, Willow Scarlet, Robert Milkwood Thomas.
Pakaryan penyanyi - penulis lagu, penulis, penyair, penulis drama, disc jockey
Piranti Vokal, gitar, harmonika, keyboards, piano, bass
Mangsa akarya 1959 - saiki
Labèl Columbia, Asylum
Sing magepokan The Band, Traveling Wilburys, Grateful Dead, Tom Petty & the Heartbreakers
Sana jaringan www.bobdylan.com

Bob Dylan (asma lair Robert Allen Zimmerman lair ing Duluth, Minnesota, Amérika Sarékat, 24 Mèi 1941; umur 76 taun) ya iku seniman ingkang pedamelanipun penyanyi-penulis lagu, musikus lan penyair saka nagari Amérika inkang sampun lègendaris seni kanthi Amérika kawigati lan kontribusi seniné kathah kaliyan rencang-rencang Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie, Bruce Springsteen, lan Hank Williams. Bob Dylan iku seniman saka telu gènèrasi. Kathah ingkang karya sampun didamel kaliyan Dylan miwiti taun 1960-an,[1] nalika piyambaké dadi kontributor Amérika Sarékat. Lagu-laguné ingkang becik didamel, kaya ta Blowin' in the Wind" lan "The Times They Are a-Changin' (nyanyian)|The Times They Are A-Changin'"[2], dadi "lagu kebangsaan" saka obahan anti perang lan obahan hak-hak sipil. Dylan tetep dadi seniman ingkan populer. Album ingkang paling anyar migati lagu-lagu anyar, Love and Theft, kagungan panghargyaan dadi nimer 5 ing nagari Inggris.[1] Ing taun 2016 dhèwèké éntuk bebungah nobèl ing babagan susastra. Salah sawijining lagu kang misuwur ya iku Knockin on Heaven's Door. Lagu iki samsaya misuwur rikala dilagokaké manèh déning band Guns n Roses.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Gates, David (October 6, 1997). "Dylan Revisited". Newsweek. Dijupuk October 15, 2012. 

Robert Shelton (September 21, 1961). "Bob Dylan: A Distinctive Stylist". Bob Dylan Roots. Diarsip saka sing asli ing April 21, 2008. Dijupuk September 11, 2008. </ref>

[1]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Wikipedia books

Rebel music (story of Dylan)


  1. ^ Unterberger, Richie (October 8, 2003). "Carolyn Hester Biography". All Music. Dijupuk September 11, 2008.