Sigrid Undset

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sigrid Undset ya iku novelis Nurwègen.[1][2] Lair ana Kalundborg, Denmark, tanggal 20 Mèi 1882.[1] Seda ana Lillehammer, Nurwègen, tanggal 10 Juni 1949.[1] Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1928.[1][2]

Bapake, Ingvald Martin Undset, ya iku arkeologis.[2] Ibune asma Charlotte Gyth of Kallundborg.[2]

Dhèwèké kapeksa lunga saka Nurwègen nalika Perang Donya 2.[2] Dhèwèké lunga menyang Amérika Sarékat nanging nerusaké dukungane ana gerakan perlawanan.[2] Sawisé perang, dhèwèké bali lan nampa Grand Cross of St. Olav kanggo tulisané lan usaha patriotike.[2]

Ana Eleve aar terbit taun 1934, dhèwèké nyritakake uripé nalika isih bocah.[2] Pengalamane mlayu saka Nazi kang nduduki Nurwègen, diterbitake basa Inggris kanthi irah-irahan Return to the Future taun 1942.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d The Editors of Encyclopædia Britannica. "Sigrid Undset: Nurwègenn Author". britannica.com. Dijupuk 2016-09-14. 
  2. ^ a b c d e f g h i Nobel Media AB, 2014. "Sigrid Undset-Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-14. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]