Sigrid Undset

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sigrid Undset ya iku novelis Norwegia.[1][2] Lair ana Kalundborg, Denmark, tanggal 20 Mei 1882.[1] Seda ana Lillehammer, Norwegia, tanggal 10 Juni 1949.[1] Dheweke nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1928.[1][2]

Bapake, Ingvald Martin Undset, ya iku arkeologis.[2] Ibune asma Charlotte Gyth of Kallundborg.[2]

Dheweke kapeksa lunga saka Norwegia nalika Perang Donya 2.[2] Dheweke lunga menyang Amerika Serikat nanging nerusake dukungane ana gerakan perlawanan.[2] Sawise perang, dheweke bali lan nampa Grand Cross of St. Olav kanggo tulisane lan usaha patriotike.[2]

Ana Eleve aar terbit taun 1934, dheweke nyritakake uripe nalika isih bocah.[2] Pengalamane mlayu saka Nazi kang nduduki Norwegia, diterbitake basa Inggris kanthi irah-irahan Return to the Future taun 1942.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d The Editors of Encyclopædia Britannica. "Sigrid Undset: Norwegian Author". britannica.com. Dijupuk 2016-09-14. 
  2. ^ a b c d e f g h i Nobel Media AB, 2014. "Sigrid Undset - Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-14. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]