Salvatore Quasimodo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salvatore Quasimodo
Salvatore Quasimodo 1959.jpg
Lair(1901-08-20)20 Agustus 1901
Modica, Sicily, Italy
Pati14 Juni 1968(1968-06-14) (umur 66)
Naples, Italy
PakuburanCimitero Monumentale, Milan, Italy
PakaryaAuthor
Obahan sastraHermeticism (poetry)
Bebungah utamaNobel Prize in Literature
1959

Salvatore Quasimodo ya iku penyair, kritikus, lan pengalihbasa Italia.[1][2] Lair ana Modica, Italia, tanggal 20 Agustus 1901.[1] Séda ana Naples, Italia, tanggal 14 Juni 1968.[1]

Dhèwèké ya iku pemimpin penyair Hermetik sepisanan.[1] Sawisé Perang Donya 2, dhèwèké dadi penyair kang kuat ana isu sosial modern.[1] Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1959.[1]

Dhèwèké lair saka wong Sisilia ana Modioca, cerak Syracuse.[2] Pepinginane dadi insinyur, dhèwèké mlebu sekolah teknik ana Palermo, banjur mlebu Politecnico ana Roma.[2] Dhèwèké uga sinau basa Latin lan Yunani ana Universitas kana.[2] Nanging, sekolahé ora tamat amarga ékonomi.[2] Dhèwèké éntuk gaweyan ana kops teknik sipil pamaréntah Italia lan dikirim ana dhaerah-dhaerah Italia.[2]

Taun 1930, geguritané diterbitake Solaria, banjur nerbitake dhéwé buku geguritané, Acque e Terre.[2] Rong taun sawisé, dhèwèké nerbitake Òboe Sommerso, kang nandhakake luwih dewasane dadi penyair.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f The Editors of Encyclopædia Britannica. "Salvatore Quasimodo: Italian Poet". britannica.com. Dijupuk 11 Sèptèmber 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b c d e f g h "Salvatore Quasimodo-Biographical". Nobel Media AB. 2014. Dijupuk 11 Sèptèmber 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]