Salvatore Quasimodo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Salvatore Quasimodo
Salvatore Quasimodo 1959.jpg
Lair (1901-08-20)20 Agustus 1901
Modica, Sicily, Italy
Pati 14 Juni 1968(1968-06-14) (umur 66)
Naples, Italy
Pakuburan Cimitero Monumentale, Milan, Italy
Pakarya Author
Obahan sastra Hermeticism (poetry)
Bebungah utama Nobel Prize in Literature
1959

Salvatore Quasimodo ya iku penyair, kritikus, lan pengalihbasa Italia.[1][2] Lair ana Modica, Italia, tanggal 20 Agustus 1901.[1] Seda ana Naples, Italia, tanggal 14 Juni 1968.[1]

Dhèwèké ya iku pemimpin penyair Hermetik sepisanan.[1] Sawisé Perang Donya 2, dhèwèké dadi penyair kang kuat ana isu sosial modern.[1] Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1959.[1]

Dhèwèké lair saka wong Sisilia ana Modioca, cerak Syracuse.[2] Pepinginane dadi insinyur, dhèwèké mlebu sekolah teknik ana Palermo, banjur mlebu Politecnico ana Roma.[2] Dhèwèké uga sinau basa Latin lan Yunani ana Universitas kana.[2] Nanging, sekolahé ora tamat amarga ékonomi.[2] Dhèwèké entuk gaweyan ana kops teknik sipil pamaréntah Italia lan dikirim ana dhaerah-dhaerah Italia.[2]

Taun 1930, geguritane diterbitake Solaria, banjur nerbitake dhéwé buku geguritane, Acque e Terre.[2] Rong taun sawisé, dhèwèké nerbitake Òboe Sommerso, kang nandhakake luwih dewasane dadi penyair.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f The Editors of Encyclopædia Britannica. "Salvatore Quasimodo: Italian Poet". britannica.com. Dijupuk 11 Sèptèmber 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ a b c d e f g h "Salvatore Quasimodo-Biographical". Nobel Media AB. 2014. Dijupuk 11 Sèptèmber 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]