Toni Morrison

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Toni Morrison
Lair Chloe Anthony Wofford
18 Fèbruari 1931
Lorain, Ohio, Amérika Sarékat
Pakaryan Sastrawan
Bebungah Nobel Sastra, Pulitzer Prize

Chloe Anthony Wofford utawa kondhang minangka Toni Morrison ya iku sastrawan, juru tulis Amérika.[1][2] Kondhang amarga tulisané ngenani pengalaman wong kulit ireng, mliginé wong wedhok kulit ireng, ana komunitas wong kulit ireng.<ref name="RK bc"> Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1993.[1] Lair ana Lorain, Ohio, Amérika Sarékat, tanggal 18 Fèbruari 1931.[1]

Dhèwèké sinau humaniora ana Howard lan Cornell Universities, banjur makarya ana donya akademik ana Texas Southern University, Howard University, Yale, lan Princeton University.[2] Dhèwèké uga makarya minangka edhitor kanggo Random House.[2]

Dhèwèké wiwitan dadi novelis taun 1970.[2] Cepet olehe kedelok, entuk kritik lan entuk akèh pamaca amarga epik, dhialog kang gampang, puitis, lan gambaran ekpresif wong Amérika Ireng.[2]

Dhèwèké dadi anggota the American Academy of Arts and Letters kawit 1981.[2] Entuk manéka pahargyan, salah sijiné Pulitzer Prize taun 1988.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c The Editors of Encyclopædia Britannica (21 April 2015). "Toni Morrison AMERICAN AUTHOR". britannica.com. Dijupuk 8 September 2016. 
  2. ^ a b c d e f g "Toni Morrison-Biographical". The Nobel Foundation. nobelprize.org. 1993. Dijupuk 8 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]