Isaac Bashevis Singer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Isaac Baschevis Singer ya iku novelis, cerpenis, lan esais.[1][2] Lair ana Radzymin, Polandia, Kekaisaran Russia.[1] Seda ana Surfside, Amérika Sarékat, tanggal 24 Juli 1991.[1] Dhèwèké nampa Pahargyan Nobèl Sastra taun 1978.[1][2]

Fiksi-fiksine nyritakake urip-uripane wong Yahudi ana Polandia lan Amérika Sarékat, dieling amarga isiné kang sugih ironi, akal, lan kawicaksanan, dibumboni okultisme lan kaanehan.[1]

Dhèwèké wiwitan nulis minangka jurnalis ana Warsawa nalika taun-taun perang.<ref name="IBS np"> Dhèwèké kepengaruh kakange kang dadi pengarang lan menehi adhine kabebasan spiritual lan kontak karo arus anyar pergolakan pulitik, sosial lan budaya.<ref name="IBS np"> Tentangan antarané tradisi karo apa kang anyar, antarané iman lan mistisisme karo pamikiran bébas, sekularisasi, dadi irah-irahan cerpene lan novèlé.<ref name="IBS np">

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Zucker, Sheva. "Isaac Baschevis Singer: American Author". britannica.com. Dijupuk 2016-09-15. 
  2. ^ a b Nobèl Media AB (2014). "Isaac Baschevis Singer - Biograpchical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-15. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]