Boris Pasternak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Boris Pasternak
Gambar:Pasternak.jpg
Lair 10 Februari [K.J.: 29 Januari] 1890
Moskwa, Kakaisaran Rusia
Pati Mèi 30, 1960(1960-05-30) (umur 70)
Peredelkino, Uni Soviet
Pakarya Penyair, penulis
Bebungah utama Pamenang bebungah Nobel Sastra
1958

Boris Leonidovich Pasternak (Rusia: Борис Леонидович Пастернак, 10 Februari K.J. 29 Januari 189030 Mei 1960) iku sawijining penyair lan panulis Rusia sing misuwur ing donya Kulon amarga novel epik Dr. Zhivago, sawijining tragedi sing prastawané ing saubengé mangsa pungkasan Kakaisaran Rusia lan dina-dina wiwitan Uni Soviet, lan pisanan dibabar ing Italia (terjemahan) taun 1957. Minangka panulis Boris Pasternak akèh dipèngeti ing Rusia. Saudariku, Urip, ditulis déning Pasternak taun 1917, arupa kumpulan puisi paling duwé prabawa sing dibabar jroning basa Rusia ing abad kaping-20.

Karya-karya pilihan[besut | besut sumber]

Puisi[besut | besut sumber]

  • Kembar ing Méga (1914)
  • Sadhuwuring Rintangan (1916)
  • Tema lan Variasi (1917)
  • Saudariku, Urip (1922)
  • Ing Kreta Wiwitan (1944)
  • Wektu Langit Cerah (1959)

Prosa[besut | besut sumber]

  • Tindakan Penyelamatan (1931)
  • Kelairan Kaloro (1932)
  • Mangsa Ciilik (1941)
  • Esai jroning Otobiografi (1956)
  • Dr. Zhivago (1957)

Terjemahan[besut | besut sumber]

  • Terjemahan Shakespears déning Boris Pasternak (1978)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boris_Pasternak&oldid=1087973"