Gabriela Mistral

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lucila Godoy y Alcayaga.
Lair 7 April 1889
Vicuña, Chile
Pati 10 Januari 1957
Hempstead, New York, Amérika Sarékat
Pakaryan Sastrawan, penyair
Bebungah Nobel Sastra

Gabriela Mistral ya iku penyair Chile.[1][2] Jeneng asliné Lucila Godoy y Alcayaga.[1][2] Dhèwèké lair ana Vicuña, Chile, tanggal 7 April 1889.[2] Seda ana Hempstead, New York, Amérika Sarékat, tanggal 10 Januari 1957.[2] Dhèwèké wong Amérika Latin pisanan kang entuk pahargyan Nobel Sastra.[2]

Dhèwèké mulang kawit umur 15 taun, sinambi nerusaké nganti entuk gelar profesor.[1][2] Sasuwene urip, dhèwèké nulis sinambi dadi pendhidhik, mentri budaya, lan diplomat; pakarya diplomatike kalebu ana Madrid, Lisbon, Genoa, lan Nice.[1][2] Dhèwèké uga entik gelar kehormatan saka Universities of Florence lan Guatemala lan dadi anggota kehormatan ana akèh masarakat budaya ana Chile uga Amérika Sarékat, Spanyol, lan Kuba.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e "Gabriela Mistral-Biographical". The Nobel Foundation. 1945. Dijupuk 8 September 2016. 
  2. ^ a b c d e f g Biography.com Editors. "Gabriela Mistral CHILEAN POET". britannica.com. Dijupuk 8 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]