Cilé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Chile)
República de Chile
Gendéraning Chili
Gendéra
Aditamènging Chili
Aditamèng
Motto: Por la razón o la fuerza
(basa Sepanyol: "Kanthi akal budi utawa kakuwatan")
Gunagita: Himno Nacional
Dunungpenering Chili
KuthagaraSantiago1
BrehakuthaSantiago
JawatbasaSepanyol
PapréntahanRépublik dhémokratis
Kamardikan
• Banyu (%)
1,07%2
Population
• Pikira-kira 2006
16.432.674 (60)
• Cacahjiwa 2002
15.116.435
GKK  (ITK)Pikira-kira 2004
• Gunggung
US$173.812 juta (44)
• Saben wong
US$10.869 (59)
ArtacihnaPeso (CLP)
Laladan wektuUTC-4 (—)
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-3 (—)
Kodhé bèl56
TLD internèt.cl
1 Lembaga lègislatif ana ing Valparaíso
2 Nyakup Pulo Paskah lan Isla Sala y Gomez; ora kalebu tlatah sing wiyaré 1.250.000 km² ing Antartika sing didhaku Chili.
Atacama

Chili (utawa Cili, Cile, Chile) iku sawijining nagara ing bawana Amérika Kidul. Kutha krajan nagara iki yaiku Santiago. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 15 yuta jiwa lan jembaré ana 756.945 km2.

Chili iku nagara "kuru" ing sadawané pasisir kulon Amérika Latin, nyigar mèh kabèh garis wates sisih wétan, sapérangan saka Argentina, wewatesan karo Bolivia ing lor utawa lor-wétan lan wewatesan karo Peru ing pojok lor utawa lor-kulon.

Miturut wiyar dharatané, Chili kalebu kategori nagara gedhé, urutan angka 38 ing donya. Gedhéné kurang luwih padha karo pulo Kalimantan. Chili duwé kandhutan bahan tambang sing akèh banget kaya ta tembaga, yodium, pérak , asem, cendhana, wesi, lenga, gas, emas, kobalt, seng, mangan, borax, merkuri, welirang, marmer, watu akik, lan liya-liyané.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]