William Faulkner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
William Faulkner
LairWilliam Cuthbert Faulkner
25 September 1897
New Albany, Mississippi, Amérikah Sarékat
Pati6 Juli 1962
Byhalia, Mississippi
PakaryanSastrawan
Wong tuwaMurry Cuthbert lan Maud Butler Falkner

William Faulkner ya iku sastrawan, juru tulis novèl Amérika.[1] Dhèwèké lair ana New Albany, Mississippi, Amérikah Sarékat, tanggal 25 September 1897.[2] Séda ana Byhalia, Mississippi, tanggal 6 Juli 1962.[2] Pakaryane kang kondhang ya iku The Sound of Fury lan As I Lay Dying.[1][2] Dhèwèké éntuk pahargyan Nobel Sastra taun 1949.[1][2]

Dhèwèké anak mbarepe Murry Cuthbert lan Maud Butler Falkner.[2] Dhèwèké ngerti latar wuri kulawargané, mligi mbah buyute, Kolonel William Clark Falkner.[2]

Padha karo mbah kakunge mènèhi kesan ing dhekne, mbah putrine uga ngono.[1] Simbah putri buyute, Lelia Butler ya iku wong kang seneng maca, uga seneng lukisan, dhèwèké diajari kaendahaning garis lan warna.[1]

Nalika nom-nomane, Faulkner seneng nggambar.[1] Dhèwèké uga seneng maca lan nulis geguritan.[1] Umur rolas taun, dhèwèké wiwit niru juru tulis romantik Sekotlan, mligi Robert Burns, uga Inggris, A. E. Housman lan A. c. Swinburne.[1] Amarga kapinterane, dhèwèké bosen sekolah lan ora ngentukake diploma.[1] Sawisé metu dhèwèké makarya tukang kayu lan dadi klerk ana bank-e simbahe.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Biography.com Editors (30 October 2015). "William Faulkner Biography". A&E Television Networks. Dijupuk 7 September 2016. 
  2. a b c d e f Millgate, Michael (30 October 2015). "William Faulkner: AMERICAN AUTHOR". britannica.com. Dijupuk 7 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]