William Faulkner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
William Faulkner
Lair William Cuthbert Faulkner
25 September 1897
New Albany, Mississippi, Amérika Sarékat
Pati 6 Juli 1962
Byhalia, Mississippi
Pakaryan Sastrawan
Wong tuwa Murry Cuthbert lan Maud Butler Falkner

William Faulkner ya iku sastrawan, juru tulis novèl Amérika.[1] Dhèwèké lair ana New Albany, Mississippi, Amérika Sarékat, tanggal 25 September 1897.[2] Séda ana Byhalia, Mississippi, tanggal 6 Juli 1962.[2] Pakaryane kang kondhang ya iku The Sound of Fury lan As I Lay Dying.[1][2] Dhèwèké éntuk pahargyan Nobel Sastra taun 1949.[1][2]

Dhèwèké anak mbarepe Murry Cuthbert lan Maud Butler Falkner.[2] Dhèwèké ngerti latar wuri kulawargané, mligi mbah buyute, Kolonel William Clark Falkner.[2]

Padha karo mbah kakunge mènèhi kesan ing dhekne, mbah putrine uga ngono.[1] Simbah putri buyute, Lelia Butler ya iku wong kang seneng maca, uga seneng lukisan, dhèwèké diajari kaendahaning garis lan warna.[1]

Nalika nom-nomane, Faulkner seneng nggambar.[1] Dhèwèké uga seneng maca lan nulis geguritan.[1] Umur rolas taun, dhèwèké wiwit niru juru tulis romantik Sekotlan, mligi Robert Burns, uga Inggris, A. E. Housman lan A. c. Swinburne.[1] Amarga kapinterane, dhèwèké bosen sekolah lan ora ngentukake diploma.[1] Sawisé metu dhèwèké makarya tukang kayu lan dadi klerk ana bank-e simbahe.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Biography.com Editors (30 October 2015). "William Faulkner Biography". A&E Television Networks. Dijupuk 7 September 2016. 
  2. a b c d e f Millgate, Michael (30 October 2015). "William Faulkner: AMERICAN AUTHOR". britannica.com. Dijupuk 7 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]