Octavio Paz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Octavio Paz ya iku penyair, juru tulis lan diplomat Meksiko.[1][2] Lair ana Mexico City, Meksico, tanggal 31 Maret 1914.[1] Séda ana Mexico City, Meksico, tanggal 19 April 1998.[1] Dhèwèké kondhang minangka salah sijining juru tulis Amérika Latin abad kaping 20.[1] Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1990.[1][2]

Paz wiwitan nulis taun 1937, nalika lelungan ing Valensia, Spanyol, mèlu partisipasi ana Second International Congress of Anti-Fascist Writers.[2] Bali ing Meksiko, taun 1938, dhèwèké ngedhegake jurnal Taller, kalawarti kang nandhakake thukulé génerasi juru tulis anyar ana Meksiko.[2] Taun 1943, dhèwèké lunga menyang Amérika Sarékat ana Guggenheim Fellowship, dhèwèké dadi penyair Modernis Anglo-Amérika.[2] Rong taun sawisé, dhèwèké makarya minangka diploma lan dikirim ing Prancis.[2] Ing kana dhèwèké nulis pakaryane ngenani identitas Meksiko, The Labirinth of Solitude.[2] Uga partisipasi kanthi aktif, karo Andre Breton lan Benjamin Peret, ana kagiyatan lan publikasi kang dianakake para surealis.[2]

Taun 1962, dhèwèké dadi duta ing India.[2] Wektu-wektu iki wigati kanggo urip lan pakaryane minangka penyair.[2] Dhèwèké nulis The Grammarian Monkey lan East Slope.[2]

Taun 1968, dhèwèké mundur saka pakaryan diplomatike.[2] Banjur dhèwèké dadi editor lan penerbit.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e The Editors of Encyclopædia Britannica. "Octavio Paz: Mexican Writer and Diplomat". britannica.com. Dijupuk 2016-09-14. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m Nobel Media AB (2014). "Octavio Paz-Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-14. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]