Odysseus Elytis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Odysseas Elytis)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Odysseus Elytis, uga dieja Odysseas Elytēs, ya iku dasanamane Alepoudhelis, penyair Yunani.[1][2] Lair ana Iráklion, Crete, saiki ana Yunani, tanggal 2 November 1911.[1] Séda ana Athena, Yunani, tanggal 18 Maret 1996.[1] Dhèwèké nampa Pahargyan Nobel Sastra taun 1979.[1][2]

Dhèwèké lair minangka keturunan kulawarga makmur saka Lesbos.[1] Dhèwèké ninggal jeneng kulawargané kanggo ngedohake tulisané saka bisnis sabun kulawargané.[1]

Elytis sinau hukum ana Athens University.[1][2] Gumun karo Surealisme Prancis, mligi déning penyair Paul Éluard.[1] Geguritane terbit taun 1935 ana Nea Grammata.[1][2] Kondhang minangka penyair gagrak anyar kang nuwuhaké akèh reaksi.[1] Kasil olehe lelaku lan kontribusi efektif kanggo reformasi puitik ana bengi Perang Donya 2.[1] Geguritan awalé nudhuhake individualitas kuwat lan setting Surealis.[1] Taun 1940, dhèwèké nerbitake volume Prosanatolismoi.[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m The Editors of Encyclopædia Britannica. "Odysseus Elytis: Greek Poet". britannica.com. Dijupuk 2016-09-15. 
  2. a b c d e Nobel Media AB. "Odysseus Elytis-Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-15. 


Pranala njaba[besut | besut sumber]