Odysseus Elytis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Odysseus Elytis, uga dieja Odysseas Elytēs, ya iku dasanamane Alepoudhelis, penyair Yunani.[1][2] Lair ana Iráklion, Crete, saiki ana Yunani, tanggal 2 November 1911.[1] Seda ana Athena, Yunani, tanggal 18 Maret 1996.[1] Dhèwèké nampa Pahargyan Nobel Sastra taun 1979.[1][2]

Dhèwèké lair minangka keturunan kulawarga makmur saka Lesbos.[1] Dhèwèké ninggal jeneng kulawargane kanggo ngedohake tulisané saka bisnis sabun kulawargane.[1]

Elytis sinau hukum ana Athens University.[1][2] Gumun karo Surealisme Prancis, mliginé déning penyair Paul Éluard.[1] Geguritane terbit taun 1935 ana Nea Grammata.[1][2] Kondhang minangka penyair gagrak anyar kang nuwuhake akèh reaksi.[1] Kasil olehe lelaku lan kontribusi efektif kanggo reformasi puitik ana bengi Perang Donya 2.[1] Geguritan awale nudhuhake individualitas kuwat lan setting Surealis.[1] Taun 1940, dhèwèké nerbitake volume Prosanatolismoi.[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m The Editors of Encyclopædia Britannica. "Odysseus Elytis: Greek Poet". britannica.com. Dijupuk 2016-09-15. 
  2. ^ a b c d e Nobel Media AB. "Odysseus Elytis-Biographical". nobelprize.org. Dijupuk 2016-09-15. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]