Selma Lagerlöf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Selma Lagerlöf
Selma Lagerlöf.jpg
Selma Lagerlöf, 1909
Lair Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf
(1858-11-20)20 Novèmber 1858
Mårbacka, Värmland, Swédhen
Pati 16 Maret 1940(1940-03-16) (umur 81)
Mårbacka, Värmland, Swédhen
Pakarya Juru nulis
Bangsa Swédhen
Bebungah utama Bebana Nobel babagan Sastra
1909

Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (Cara Swédhen: [ˈsɛlˈma ˈlɑːɡə(r)ˈløːv]; 20 Novèmber 1858 – 16 Maret 1940) iku juru anggit Swédhen. Dhèwèké juru nulis wanita kapisan sing antuk Bebana Nobel babagan Sastra lan kondhang amarga buku kanggo bocah anggitané sing asesirah Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige (Lelampahan Nils sing Ébat).