Kakaisaran Ruslan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Россійская Имперія
Rossiyskaya Imperiya
1721-1917
Gendéra Kakaisaran Ruslan Lambang Kakaisaran Ruslan
(Gendéra Kakaisaran Ruslan) (Lambang Kakaisaran Ruslan)
Sesanti: Съ нами Богъ! (Gusti bareng kita!)
Russian Empire (1867).svg
Basa resmi Basa Ruslan
Ibukutha Saint Petersburg (1721-1728),(1730-1917)
Moskwa (1728-1730)
Wewengkon
 -Total
21.799.825 km (1916)2
Padunung
 -Total
 
125.640.021 (1897)
Madeg
 Penobatan

Pyotr I (minangka Tsar pisanan)


1721
Révolusi Fèbruari(Dilengserake Tsar Nicholas minangka Tsar pungkasan) 1917
Valuta Rubel
Lagu kabangsan -Боже, Царя храни!(Bozhe Tsarya Khrani/Gusti slametaken Tsar)(1833-1917)

- Молитва русских (Molitva Russkikh/ Donga wong Ruslan)(1815-1833)

Sawise Uni Sovyèt
Sajarah Rusia
Coat of Arms of the Russian Federation.svg
Bangsa-bangsa Slavia Wétan Awal
Bangsa Khazar
Rus Kiev
Vladimir-Suzdal
Républik Novgorod
Bulgaria Volga
Invasi Mongol
Gorda Emas
Kapangéranan Moskwa
Kekhanan Kazan
Kakaisaran Rusia
Révolusi 1905
Révolusi 1917
Perang Sadulur
Uni Sovyèt
Federasi Rusia
Lambang gedhé Kakaisaran Ruslan, dijupuk taun 1882

Kakaisaran Ruslan (Pra-réformasi ortografi Ruslan: Россійская Имперія, Ruslan Modhèrn: Российская Империя, Translit: Rossiyskaya Imperiya) iku nagara kang ana saka taun 1721 nganti Révolusi Ruslan taun 1917. Nalika Revolusi Ruslan, kakaisaran iki rubuh, lan diganti Uni Sovyèt. Iki wujud salah siji kakaisaran gedhé dhéwé sajeroning sajarah donya, nglampaui ing dharatan mung déning krajan Inggris lan Mongolia. Nalika taun 1866, nagara iki kabentang saka Éropa Wétan menyang Asia lan menyang Amérika Lor.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Library of Congress Country Studies: Russia

Cithakan:Kolonialisme