Kakaisaran Rusia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Россійская Имперія
Rossiyskaya Imperiya
Gendéra Kakaisaran Rusia Lambang Kakaisaran Rusia
(Gendéra Kakaisaran Rusia) (Lambang Kakaisaran Rusia)
Motto: Съ нами Богъ!
Russian Empire (orthographic projection).svg
Basa resmi Basa Rusia
Ibukutha Saint Petersburg (1721-1728),(1730-1917)
Moskwa (1728-1730)
Wilayah
 - Total
21.799.825 km (1916)2
Pedunung
 - Total
 
125.640.021 (1897)
Madeg
 Penobatan Pyotr I 

1721
Révolusi Februari 1917
Valuta Rubel
Lagu kakaisaran Боже, Царя храни!
Sajarah Rusia
Coat of Arms of the Russian Federation.svg
Bangsa-bangsa Slavia Wétan Awal
Bangsa Khazar
Rus Kiev
Vladimir-Suzdal
Républik Novgorod
Bulgaria Volga
Invasi Mongol
Gorda Emas
Kapangéranan Moskwa
Kekhanan Kazan
Kakaisaran Rusia
Révolusi 1905
Révolusi 1917
Perang Sadulur
Uni Sovyèt
Federasi Rusia
Lambang gedhé Kakaisaran Rusia, dijupuk taun 1882

Kakaisaran Rusia (Pra-réformasi ortografi Rusia: Россійская Имперія, Rusia Modhèrn: Российская Империя, Translit: Rossiyskaya Imperiya) iku sawijining negara sing ana saka taun 1721 nganti Révolusi Rusia taun 1917. Iki arupa panerus saka Ketsaran Rusia lan pandhisiké saka Uni Sovyèt. Iki arupa salah siji krajan paling gedhé jroning sajarah donya, nglampaui ing dharatan mung déning krajan Inggris lan Mongolia. Nalika taun 1866, negara iki kabentang saka Eropah Wétan menyang Asia lan menyang Amérika Lor.


Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • (en) Library of Congress Country Studies: Russia

Cithakan:Kolonialisme

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kakaisaran_Rusia&oldid=868578"