Ostenrik-Honggari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ostenrik–Honggari lan nagara-nagara anyar kang diadegaké ing taun 1918.

Ostenrik-Honggari utawa Kakaisaran Austro-Honggari utawa Austria-Hongaria iku siji nagara ing Éropa Tengah kang madeg antara taun 1867 nganti 1918. Nagara iki gabungan saka Kamaharajan Ostenrik lan Kraton Honggari kang kapimpin 1 kaisar (monarch). Lagu kabangsane yaiku Gott erhalte Franz den Kaiser.

Jeneng pepake yaiku "The Kingdoms and Lands Represented in the Imperial Council and the Lands of the Crown of St. Stephen"(Praja lan Lemah kang diwakili ing dewan Kamaharajan lan lemah Makutha St Stefanus).Negara-negara kang kawangun ing tilas tlatah Habsburg:

Sawetara tlatah Austria-Hongaria uga diwènèhaké marang Rumania lan Itali.

Pranala njaba[besut | besut sumber]