Imperium Britania

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Imperium Britania nalika taun 1897 ditengeri karo werna abang nom, werna tradisional kakuwasaan imperium Britania ana ing peta

Imperium Britania ya iku imperium paling amba kang ana ing sejarah donya lan tau dadi kekuwatan utama ing donya. Imperium iki kalebu asil saka era penemuan Éropah kang diwiwiti saka panjelajah maritim global nagara-nagara Iberia ing akhir abad ke-15 kang saka era krajaan global Éropah. Ing taun 1921, Imperium Britania duwéni populasi kira-kira 458 yuta wong. Laladan-laladan iku saiki wis dadi Nagara-Nagara Persemakmuran, prabawa Britania tetep kuwat ing seantero dunia: ékonomi, hukum lan sistem pemerintahan, masyarakat, ulah raga (kayata kriket lan bal-balan), sarta panganggo basa Inggris dhewe. Imperium Britania tau dijuluki kerajaan srengéngé kang ora tau keleb amarga wewengkone membentang sepanjang bola dunia lan ndadekake sumunare srengéngé, saora-orane ing salah sijine saka akehe koloni.

Patung John Cabot ing Newfoundland, koloni seberang lautan pisanan Inggris.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]