Imperium Britania

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Imperium Britania nalika taun 1897 ditengeri karo werna abang nom, werna tradisional kakuwasaan imperium Britania ana ing peta

Imperium Britania yaiku imperium paling amba kang ana ing sejarah donya lan tau dadi kekuwatan utama ing donya. Imperium iki kalebu asil saka era penemuan Eropah kang diwiwiti saka panjelajah maritim global negara-negara Iberia ing akhir abad ke-15 kang saka era krajaan global Eropa. Ing taun 1921, Imperium Britania duweni populasi kira-kira 458 yuta wong. Daerah-daerah kuwi saiki wis dadi Negara-Negara Persemakmuran, pengaruh Britania tetep kuwat ing seantero dunia: ekonomi, hukum lan sistem pemerintahan, masyarakat, olahraga (kayata kriket lan bal-balan), sarta panganggo basa Inggris dhewe. Imperium Britania tau dijuluki kerajaan srengéngé kang ora tau keleb amarga wilayahe membentang sepanjang bola dunia lan ndadekake sumunare srengenge, saora-orane ing salah sijine saka akehe koloni.

Patung John Cabot ing Newfoundland, koloni seberang lautan pisanan Inggris.


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Imperium_Britania&oldid=832766"