Nikolai II saking Rusia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Nikolai II

Nikolai II ugi dipuntepungi mawi asma Nikolas II (basa Rusia Никола́й Алекса́ндрович; Nikolai Aleksandrovich 6 Mèi/18 Mèi 186817 Juli 1918) punika Tsar pungkasan Kakaisaran Rusia. Pendhukung pulitik damai ing Éropah. Ing mangsa pamaréntahanipun kadadosan teror, lan kakacauan tansaya inggil. Panjenenganipun dipunpeksa supados nglampahaken konstitusi tumrap negrinipun, nanging mbatesi prabawa lan kakuwasan Majelis Perwakilan. Panjenenganipun dipunpeksa mandhap saking tahta ing warsa 1917 nalika Révolusi Bolshevik lan dipunkunjara lan sedanten kukawarganipun, salajengipun sadaya dipunèksekusi.


Didhisiki déning:
Aleksandr III
{{{jabatan}}}
1 November 1894-15 Maret 1917
Diganti déning:
monarki dibusak
Didhisiki déning:
Aleksandr III
{{{jabatan}}}
1 November 1894-15 Maret 1917
Diganti déning:
monarki dibusak
Didhisiki déning:
Aleksandr III
{{{jabatan}}}
1 November 1894-15 Maret 1917
Diganti déning:
vakum
Jabatan sabanjuré diwengku déning
Pangeran Friedrich Karl saking Hessen minangka Raja Kapilih