Palermo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Palermo ing Italia

Palermo (Palermo jroning basa Italia) (Palermu utawa Palemmu jroning basa Sisilia) (populasi 721.163), kuwi kutha utama lan minangka kalungguhané pamaréntahan dhaérah otonomi Sisilia, Italia sekaligus ibukutha Provinsi Palermo.

Palermo nganti saiki isih berjuang sebab karusakan kang dialami nalika Perang Donya II lan karusakan kang disebabaké tuwuhing kutha kang ora kakontrol mataun-taun. Pusat kutha kang mawa sajarah isih jroning kahanan arupa reruntuhan, lalu lintas kang semrawut lan kamlaratan. Palermo minangka papan para Mafia nduwèni kapentingan utamané, awit saka kuwi Palermo uga dadi panggonan rajapati kang misuwur.

Palermo kuwi kutha kanthi masalah-masalah gedhé, nanging uga dadi kutha kang kebak sajarah telung èwonan taun, istana-istana lan gréja kang éndah, pasar-pasar kang ramé, panganan kang mirasa lan identitas kabudayan kang narik kawigatèn.

Kutha liyané ing provinsi Palermo: Termini Imerese, Monreale, Bagheria, lan Cefalù.

Populasi[sunting | sunting sumber]

Pemandangan pelabuhan di Palermo

1800: 202.800 jiwa
1830: 171.100
1850: 178.900
1880: 236.300
1900: 295.600
1925: 416.500

Obyek wisata[sunting | sunting sumber]

Sawijining panggonan wisata yakuwi Katakombe Capuchin, kang ana akèh mumi.

Transportasi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Palermo&oldid=814427"