Palermo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Artikel punika isinipun ngéngingi Palermo.Kanggé kaginan sanès, pirsani Palermo (disambiguasi).
Palermo ing Italia

Palermo (Palermo jroning basa Italia) (Palermu utawa Palemmu jroning basa Sisilia) (populasi 721.163), iku kutha utama lan minangka kalungguhané pamaréntahan laladan otonomi Sisilia, Italia sekaligus kutha krajan Provinsi Palermo.

Palermo nganti saiki isih berjuang sebab karusakan kang dialami nalika Perang Donya II lan karusakan kang disebabaké tuwuhing kutha kang ora kakontrol mataun-taun. Pusat kutha kang mawa sajarah isih jroning kahanan arupa reruntuhan, lalu lintas kang semrawut lan kamlaratan. Palermo minangka papan para Mafia nduwèni kapentingan utamané, awit saka iku Palermo uga dadi panggonan rajapati kang misuwur.

Palermo iku kutha kanthi masalah-masalah gedhé, nanging uga dadi kutha kang kebak sajarah telung èwonan taun, istana-istana lan gréja kang éndah, pasar-pasar kang ramé, panganan kang mirasa lan identitas kabudayan kang narik kawigatèn.

Kutha liyané ing provinsi Palermo: Termini Imerese, Monreale, Bagheria, lan Cefalù.

Populasi[besut | besut sumber]

Pemandangan pelabuhan di Palermo

1800: 202.800 jiwa
1830: 171.100
1850: 178.900
1880: 236.300
1900: 295.600
1925: 416.500

Obyek wisata[besut | besut sumber]

Sawijining panggonan wisata ya iku Katakombe Capuchin, kang ana akèh mumi.

Transportasi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Palermo&oldid=1016440"