Provinsi Palermo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Propinsi Palermo
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Sicilia
Ibukutha Palermo
Area 4.992 km²
Populasi (2004) 1.235.923
Kapadhetan 248
Komunitas 82
Nomor Polisi PA
Kodhe Pos 90010, 90010-90035, 90037-90049, 90100
Kodhe Telepon 091, 0921, 0924
ISTAT 082
Presidhèn Francesco Musotto
Palermo posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Palermo ing Italia

Propinsi Palermo (basa Italia: Provincia di Palermo; basa Sisilia: Pruvincia di Palermu) iku propinsi ing region otonomi Sisilia, siji pulo ing Italia. Kutha krajané ya iku kutha Palermo. Propinsi Palermo ndarbèni 82 comuni (delengen Comuni ing Propinsi Palermo), 1,239,272 padunung, (24.9% saka padunung Sisilia) lan wewengkon sing jembaré 4,992 km² (19.4% saka jembar tlatah Sisilia).

Komunitas utama[sunting | besut sumber]

Lambang Komunitas Populasi
(ab)
Wewengkon
(km²)
35px Palermo 671.593 158 kmq
35px Bagheria 53.381 29 kmq
Monreale 31.564 529 kmq
Partinico-Stemma.png Partinico 31.515 110 kmq
Carini-Stemma.png Carini 28.733 76 kmq
Termini Imerese-Stemma.png Termini Imerese 26.290 78 kmq

Tokoh[sunting | besut sumber]

Tokoh asal saka Palermo antara liya:

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Propinsi Palermo

Eropah | Italia | Sisilia (Sicilia)
Agrigento | Caltanissetta | Catania | Enna | Messina | Palermo | Ragusa | Siracusa | Trapani


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Palermo&oldid=1024717"