Wong Njaba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking L'Étranger)
Jujug: pandhu arah, pados
L'Étranger/The Stranger/The Outsider/Wong Njaba
TheStranger BookCover3.jpg
Panganggit Albert Camus
Seniman samak Jack Walser
Nagara Prancis
Basa Diterjemahaké saka Basa Prancis
Aliran Absurdist, Existentialist
Pambabar Libraire Gallimard
Surya pambabaran
1943, Prancis 1942
Jinis sarana Print (Hardback & Paperback)
Kaca 117 p. (UK Penguin Classics paperback edition)
ISBN ISBN 0-14-118250-4 (UK Penguin Classics paperback)
OCLC 59433071

Wong Njaba (jroning basa Prancis: L'Étranger, basa Inggris: The Stranger utawa The Outsider tegesé 'Wong Asing' utawa 'Wong Njaba'), iku sawijining buku roman karya Albert Camus, kababar ing taun 1942. Minangka novel pisanan saka Camus, novel iki karya sing paling misuwur, lan arupa tèks kunci tumrap filsafat abad kaping-20. Téma lan wawasan karya iki kerep dikutip minangka conto saka èksistènsialisme, senadyan Camus ora nganggep awaké golongan èktènsialis; nyatané, isi karya kasebut ngoncèki werna-werna aliran pamikiran filsafat sing béda-béda, klebu (sing paling ketara lan mligi) absurdisme, uga atheisme, determinisme, nihilisme, lan stoicisme.

Paraga utama ya iku Meursault, wong lanang Prancis, kanthi sipat ora duwé pangrasa émosional (emotionally detached), pasif (innately passive), lan anomic, sing katoné sacara ora klebu nalar, mrejaya wong Arab sing dikenal ing Aljir. Crita iki kapérang dadi rong jilid, ya iku jilid siji lan loro: Pangertèné Meursault sadurungé lan sawisé matèni.

Referensi[sunting | besut sumber]

http://www.latimes.com/entertainment/news/movies/cl-et-jarhead4nov04,1,7395593.story

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wong_Njaba&oldid=976529"