Absurdisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Absurdisme iku filsafat sing mratélakaké yèn upaya manungsa kanggo nemokaké makna jroning alam semèsta wekasané gagal (lan mula saka kuwi diarani absurd), sebab makna kasebut ora ana, paling sethithik sing magepokan karo individu. Tembung "absurd" jroning kontèks iki ora ateges ora mungkin sacara logika (logically impossible), nanging luwih nduwèni teges ora mungkin sacara manungsa (humanly impossible).[1]

Absurdisme iku magepokan karo èksistènsialisme lan nihilisme lan nduwèni oyod saka filsuf Denmark abad kaping-19, Søren Kierkegaard. Absurdisme minangka sistem kapercayan lair nalika anané gerakan èksistènsialisme, nalika filsuf lan panulis Aljazair katurunan Prancis Albert Camus oncat saka aliran filsafat kasebut [2] lan nerbitaké manuskrip The Myth of Sisyphus. Kahanan sawisé Perang Donya II nuwuhaké lingkungan sosial sing nyuburaké wawasan absurdisme, utamané ing negara Prancis sing rusak akibat saka paprangan.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Silentio, Johannes de. Fear and Trembling. Penguin Classics, p. 17
  2. ^ Solomon, Robert C. (2001). From Rationalism to Existentialism: The Existentialists and Their Nineteenth Century Backgrounds. Rowman and Littlefield. pp. 245. ISBN 074251241X.

Wacan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Kierkegaard

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Absurdisme&oldid=827545"