Romantisisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pangelana ing ndhuwuru pedut oleh Caspar David Friedrich

Romantisisme punika wangun pangowahan seni, sastra lan intelektual ingkang anggadahi asal usul saking Éropah Kulon abad ka-18 minangka jaman Revolusi Industri. Pangowahan punika dadi salah siji revolusi musuhi norma-norma kabangsaan, sosial lan politik déning babagan , sosial lan politik minangka periode Pancerahan lan pangaruh déning rasionalisasi ing alam, jroning seni lan sastra.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Romantisisme ing Wikimedia Commons.
  • Meyer H. Abrams, 1971. The Mirror and the Lamp : Romantic Theory and the Critical Tradition (Oxford University press)
  • Walter Friedlaender, 1952. David to Delacroix, (aslinya dalam bahasa Jerman; cetak ulang 1980)
  • Fritz Novotny, 1971. Painting and Sculpture in Europe, 1780-1880, (edisi ke-2; cetak ulang 1980)
  • Marcel Brion, 1966. Art of the Romantic Era: Romanticism, Classicism, Realism (aslinya dalam bahasa Perancis)
  • Cwisfa Lim, 2002. ' 'Romanticism - The dawn of a new era' ' (cetak ulang 2006)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Romantisisme&oldid=833161"