Romantisisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pangelana ing ndhuwuru pedut oleh Caspar David Friedrich

Romantisisme punika wangun pangowahan seni, sastra lan intelektual ingkang anggadahi asal usul saking Éropah Kulon abad ka-18 minangka jaman Revolusi Industri. Pangowahan punika dadi salah siji revolusi musuhi norma-norma kabangsaan, sosial lan pulitik déning babagan , sosial lan pulitik minangka periode Pancerahan lan pangaruh déning rasionalisasi ing alam, jroning seni lan sastra.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Romantisisme ing Wikimedia Commons.
  • Meyer H. Abrams, 1971. The Mirror and the Lamp : Romantic Theory and the Critical Tradition (Oxford University press)
  • Walter Friedlaender, 1952. David to Delacroix, (aslinya dalam basa Jerman; cetak ulang 1980)
  • Fritz Novotny, 1971. Painting and Sculpture in Europe, 1780-1880, (edisi ke-2; cetak ulang 1980)
  • Marcel Brion, 1966. Art of the Romantic Era: Romanticism, Classicism, Realism (aslinya dalam basa Perancis)
  • Cwisfa Lim, 2002. ' 'Romanticism - The dawn of a new era' ' (cetak ulang 2006)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Romantisisme&oldid=1001016"