Seni abstrak

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Seni Abstrak)

Seni Abstrak ya iku cabangé seni rupa kang ngandut arti ora awujud,mujarad,niskala.Seni abstrak ing arti asli ya iku cipta-ciptané kang kasusun saka garis ,wujud, lan werna kang ora ana batesé saka ilusi ing wujud kang ana ing alam nyata.Semana uga sakjroning arti umum ya iku kahanan kang awujud ing alam ora bisa awujud karana wis kasunyatan lan ora nduwèni wujud kanggo tuladha.Wong kang misuwur ing babagan seni abstrak ya iku Wasilly Kandinsky.[1] Wiwitan abad kaping-20, kata iki misuwur dugunakake kanggo njlentrehake seni lukis kubisme lan seni fituristik

Pranala jana[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Atkins, Robert, Art Spoke: A Guide to Modern Ideas, Movements, and Buzzwords, 1848-1944, Abbeville Press, New York, 1993


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seni_abstrak&oldid=1062801"