Buruh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Buruh dhasaré ya iku manungsa sing migunaaké tenaga lan kemampuané supaya antuk walesan arupa pendhapatan sacara jasmani utawa rohani.

Buruh dipérang dadi 2 klasifikasi gedhé:

  • Buruh profésional - biasa disebut buruh kerah putih, migunaaké tenaga utek sajroné mandang gawé.
  • Buruh kasar - biasa disebut buruh kerah biru, migunaaké tenaga otot sajroné mandang gawé.

Buruh dhasaré mung nunjuk marang tenaga kerja ing bidang indhustri lan jasa. Ing bidang tetanèn, tenaga kerja ora lazim disebut minangka buruh.

Organisasi Buruh[besut | besut sumber]

  • ILO - International Labour Organization
  • SPSI - Serikat Pekerja Seluruh Indonesia
  • SPN - Serikat Pekerja Nasional
  • FSBI - Federasi Serikat Buruh Independen
  • GASBIINDO - Gabungan Serikat-serikat Buruh Islam Indonesia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Buruh&oldid=967401"