Buruh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Buruh dhasaré ya iku manungsa sing migunakaké tenaga lan kemampuané supaya antuk walesan arupa pendhapatan kanthi jasmani utawa rohani.

Buruh dipérang dadi 2 klasifikasi gedhé:

  • Buruh profésional - biyasa disebut buruh kerah putih, migunakaké tenaga utek sajeroning mandang gawé.
  • Buruh kasar - biyasa disebut buruh kerah biru, migunakaké tenaga otot sajeroning mandang gawé.

Buruh dhasaré mung nunjuk marang tenaga kerja ing babagan indhustri lan jasa. Ing babagan tetanèn, tenaga kerja ora lazim sinebut buruh.

Organisasi Buruh[besut | besut sumber]

  • ILO - International Labour Organization
  • SPSI - Serikat Pekerja Seluruh Indonesia
  • SPN - Serikat Pekerja Nasional
  • FSBI - Federasi Serikat Buruh Independen
  • GASBIINDO - Gabungan Serikat-serikat Buruh Islam Indonesia