FSBI

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Federasi Serikat Buruh Independen (FSBI) ya iku organisasi patembayan buruh multi sèktor, sarékat buruh ing sajeroning perusahaan, sarékat buruh sak njabaning perusahaan lan sarékat buruh wujud sak liyané. Gabung karo konfederasi buruh multi sèktor Konfederasi KASBI (Konggrès Aliansi Serikat Buruh Indonésia), KASBI kabangun ana ing Konggrès I taun 2005.

Federasi Serikat Buruh Independen, nganakaké Konggrès I ing Semarang tanggal 25 Oktober 2000 déning sarikat buruh, antarané:

  1. Serikat Buruh Independen SPBU Gombel,
  2. Serikat Buruh Independen Bengkel Laksana,
  3. Serikat Buruh Independen Jasa Marina Indah,
  4. Serikat Buruh Independen Tanjung Permai Lestari,
  5. Serikat Buruh Becak Independen,
  6. Serikat Buruh Independen Sinar Plataco Menara Kaloka,
  7. Serikat Buruh Independen Artha Kayu Indonésia,
  8. Serikat Buruh Independen Asih Jaya lan Serikat Buruh Independen liyané.

Pranala njaba[besut | besut sumber]